July 24, 2024

Hvis du er bådejer, så ved du, at malerarbejdet er en årlig proces, der skal gennemføres for at passe godt på båden – og naturligvis også sikre mindst mulig modstand i vandet. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du går i gang med malerarbejdet.

Husk dit helbred

Bundmaling indeholder giftstoffer, som faktisk kan give allergi, hvis du har direkte kontakt med malingen. Allergien kan faktisk opstå allerede ved den første kontakt, men ellers også ved gentagen kontant. Det er derfor vigtigt, at du husker at beskytte dig selv, når du skal i gang med bådmaling:

  • Husk altid handsker og skift dem ofte
  • Rør ikke ved våd bundmaling
  • Brug en engangsdragt over tøjet for ekstra beskyttelse
  • Beskyt dig selv med støvmaske og beskyttelsesbriller

Find den rette bundmaling til din båd

Hvilken bundmaling du skal bruge, kommer helt an på, hvilken båd du har. Bundmaling deles overordnet op i bundmaling til almindelig sejlads og bundmaling til hurtig sejlads.

Til rolig og almindelig sejlads er en selvpolerende bundmaling en god idé. Vi anbefaler her Hempel Mille Xtra. Den er nem at arbejde med og kan bruges på næsten alle overflader.

Til hurtig sejlads er en hård og friktionsfri bundmaling det bedste valg. Her anbefaler vi Hempel Hard Racing Xtra, som er god til at minimere modstanden i vandet.

Køb maling nok

Det er virkelig ikke sjovt at gå i gang med malerarbejdet og så finde ud af, at man ikke har købt nok. Som udgangspunkt har du brug for 2 liter bundmaling pr. 20 fod/6 meter, naturligvis afhængig af skrogform. En tommelfingerregel siger, at én liter maling kan dække ca. 12-15 m2, så det er altid en god idé at kende størrelsen på det areal, du skal male, så du kan være sikker på, at du bestiller nok. Hvis du er i tvivl, er det altid bedst at købe for meget end for lidt – og så kan du jo altid bruge resterne næste år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *