April 13, 2024

Der er mange ting, man kan vælge at investere i – og her er ure faktisk en af de helt populære. Det er især fordi luksuriøse og eksklusive mærker som Rolex, Omega, Patek og Phillippe er steget meget i pris i de seneste år. Gamle ure kan have utrolig høj værdi, og de kan stadig på nuværende tidspunkt være i stigning. Det handler faktisk helt af tiden i forhold til trends – og naturligvis udbud og efterspørgsel. Det kan derfor være alle pengene værd at investere i ure.

Det er dog absolut ikke noget, der er anbefalelsesværdigt, hvis du er helt grøn og slet ikke har forstand på ure. Vi har derfor her samlet 5 ting, som du skal se godt efter, når du investerer i ure.

Mærke

Mærket er meget vigtigt at undersøge, især så du kan være sikker på, at det rent faktisk er det mærke som du tror det er. Der findes nemlig mange falske ure på nettet. I mange tilfælde kan du vurdere det på prisen. Hvis det er mistænkeligt billigt, er det nok ikke helt fint i kanten. Kig også gerne på logoet på uret og se om det er ægte og uden variationer. Det er altid en god idé at sammenligne et ægte ur med det, du vil købe, så du ikke ender med at blive snydt.

Historie

Det er også vigtigt at du undersøger urets historie. Det vil sige, at du skal undersøge, hvem der har ejet det, og hvordan det er blevet behandlet. Det er også en god idé at undersøge, hvor uret har befundet sig. Hvis uret har været i hårde miljøer, som f.eks. fugt eller støv, så skal du være ekstra grundig, når du undersøger standen og udseendet. Det er dog sjældent at folk opbevarer urer i sådanne omgivelser, men du ved det ikke, før du har undersøgt det.

Kvalitet

Dette punkt går hånd i hånd med punkt 1 og 2. Hvis de er opfyldt, kan du næsten være sikker på, at kvaliteten er god. Hvis du skal være helt sikker, skal du dog se uret i virkeligheden. Du skal tage fat på det og mærke på det. Hvis alt er fint og stramt, har du højst sandsynligt en god investering i hænderne. Er der dog dele, der sidder løst, er det en god idé at tage en snak med sælgeren. Følg din intuition og mavefornemmelse.

Materiale

Når du køber et ur med henblik på at investere, så er det også vigtigt, at du tager et kig på materialet. Du bør også spørge sælgeren om uret har fået udskiftet nogle dele. Det er nemlig vigtigt at alle dele er originale og ikke kopivarer. Tag igen gerne et kig på et billede af et identisk ur på nettet, når du tager et kig på uret, så du kan tjekke, om der er noget, der ikke ser originalt ud. Hvis der er tale om et sølv- eller guldur, er det også vigtigt at du undersøger, at der rent faktisk er tale om guld eller sølv.

Udseende og stand

Udseende og stand er mindst lige så vigtigt som de andre punkter. Det er nemlig ikke alle, der er lige så gode til at vedligeholde et ur. Hvis uret er perfekt, men trænger til en kærlig hånd, kan du bruge dette til at forhandle prisen ned med. Dette punkt kræver dog at du har uret i hænderne. Det er ikke muligt at tjekke udseende og stand på billeder.

Hvis du bruger disse tips – og din sunde fornuft – så kan du sagtens lykkes med at investere i ure, uanset om du vil ud at købe nye eller brugte Omega ure, Rolex ure eller Patek Philippe ure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *