July 24, 2024

Østrig er ikke kun et populært vintersportsdestination, men det er også et fantastisk sted at tilbringe sommerferien. Landet byder på enestående naturlige skønheder, idylliske søer, maleriske bjerglandskaber og en række udendørs aktiviteter, der vil glæde enhver rejsende. Her er de bedste steder at holde sommerferie i Østrig:

1. Salzkammergut: Salzkammergut-regionen, kendt for sine smukke søer og bjergrige landskaber, er et ideelt sted at tilbringe sommerferien i Østrig. Besøg søer som Wolfgangsee, Attersee og Mondsee for at bade, sejle og slappe af på de maleriske strande. Udforsk også de charmerende byer og landsbyer i området, herunder Hallstatt, St. Wolfgang og Bad Ischl.

2. Tirol: Tirol-regionen byder på spektakulære bjerglandskaber og et væld af udendørs aktiviteter om sommeren. Tag på vandreture gennem de smukke dal, udforsk de talrige mountainbike-stier og nyd bjergklatring og paragliding. Besøg også byer som Innsbruck, Kitzbühel og Seefeld for at opleve Tirols rige kultur, historie og gastronomi.

3. Zell am See-Kaprun: Beliggende ved foden af Kitzsteinhorn-bjerget og Zeller See-søen, er Zell am See-Kaprun et populært sommerferiemål i Østrig. Udforsk de mange vandrestier i området, tag på en cykeltur langs søen, eller prøv vandsport som sejlsport, windsurfing og kajakroning. Besøg også Kaprun-stausee-dæmningen for at se det imponerende vandkraftværk og nyde en fantastisk udsigt over landskabet.

4. Bregenzerwald: Bregenzerwald-regionen i det vestlige Østrig er kendt for sine idylliske landsbyer, frodige dale og traditionelle alpine arkitektur. Tag på vandreture gennem de maleriske landskaber, udforsk de lokale håndværksbutikker og spis på hyggelige, familiedrevne restauranter. Besøg også Bregenz ved bredden af Bodensøen, hvor du kan deltage i kulturelle begivenheder som Bregenzer Festspiele, en årlig operafestival.

5. Kärnten: Kärnten-regionen i det sydlige Østrig byder på en fantastisk blanding af bjerge, søer og skove, der er perfekte til udendørs eventyr. Tag på vandreture i Nockberge National Park, nyd vandsport på Wörthersee-søen eller slap af på en af de mange strande ved Millstätter See-søen. Besøg også byen Klagenfurt for at udforske dens gamle bydel og besøge seværdigheder som Minimundus, en miniaturepark med replikaer af berømte bygninger fra hele verden.

6. Graz og Steiermark: Graz, Østrigs andenstørste by, og Steiermark-regionen, hvor Graz ligger, er et fascinerende sted at tilbringe sommerferien. Udforsk Graz’ smukke gamle bydel, der er opført på UNESCOs verdensarvsliste, og besøg seværdigheder som Schloss Eggenberg og Kunsthaus Graz. Tag på vandreture i Steiermarks bjergrige landskaber, besøg vingårde og nyd den lækre lokale mad og vin.

7. Wien og Wienerwald: Selvom det ikke er traditionelt forbundet med alpint terræn, har Wien og dens omgivende Wienerwald-region masser at byde på om sommeren. Udforsk Wienerwalds skovklædte bakker og dale på vandreture og cykelture, besøg slotte og vinmarker i området, og nyd Wiens kulturelle og gastronomiske scene.

Østrig er et fantastisk sommerferiemål med noget for enhver smag, om det er vandreture i bjergene, badesjov ved søerne eller udforskning af charmerende landsbyer og by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *