April 13, 2024

Når det kommer til indretning, kan man ikke undervurdere lampens betydning. Ikke kun til at belyse et rum, men også som en del af selve indretningen. Der findes utallige forskellige lamper, men nogle klassikere går aldrig af mode. I denne blog vil vi give dig fem tidløse lampe klassiskere, der vil klæde ethvert rum. Så lad os kaste lys over disse skønheder.

 

  1. AJ-lampen: Designet i 1957 af Arne Jacobsen til at pynte på SAS Royal Hotel i København, er AJ-lampen en sand klassiker. Den har et minimalistisk design til trods for dens størrelse og er ideel til både soveværelser, stuer og kontorer. Den kan fås i forskellige farver og størrelser.

 

  1. PH-lampen: Denne lampe er designet af Poul Henningsen i 1920’erne og var revolutionerende med sit opadrettede lys, der gav en blød belysning. PH-lampen kommer i flere størrelser og former, og selvom den har en speciel form, passer den perfekt ind i en moderne indretning. 

 

  1. Verner Pantons Flowerpot lampe: Designeren Verner Panton skabte Flowerpot-lampen i 1968, og den er sidenhen blevet en af de mest ikoniske lamper fra 60’erne. Den har en særlig ”space age”-kant, og dens runde form gør det svært at forestille sig en tid, den ikke vil passe ind i.

 

  1. Artemide Tolomeo: Denne lampe er designet af Michele De Lucchi og Giancarlo Fassina i 1987. Artemide Tolomeo-lampen er en praktisk og funktionel sengelampe eller arbejdslampe, som med sit justerbare arm-system, gør det muligt at indstille lyset i forskellige retninger. Den tilbydes i både bord- eller gulvlampsmodeller.

 

  1. Louis Poulsen lamper: Louis Poulsen har skabt flere klassiske lamper, heriblandt PH Artichoke-lampen og AJ Royal-lampen. Begge lamper er smukke og tidløse og giver en god belysning. Selvom de er på den dyrere side, er de pengene værd og vil helt sikkert give dit hjem en ekstra dimension.

 

Vi håber, at denne blog har inspireret dig til at inkludere en tidløs lampe i din indretning. Disse fem lamper burde være i stand til at belyse ethvert rum i dit hjem og give det et klassisk og tidløst look. Uanset om du er til PH-lampens elegante kurve eller den mere funktionelle Artemide Tolomeo, bidrager disse lamper med en elegance, der er svær at finde i nyere designs. Så tøv ikke med at gå på jagt efter din nye lampeskønhed.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *