September 11, 2024

En 3 retters menu med limesaft kan være en frisk og smagfuld måde at nyde nogle af de lækre produkter fra Løvegaarden. Her er et forslag til, hvordan du kan sammensætte en sådan menu, hvor limesaft indgår i både forret, hovedret, dessert og drinks.

Forret: Jomfruhummersuppe med limecreme

En cremet og fyldig suppe, som får et syrligt pift af limecreme. Du kan bruge den færdige jomfruhummersuppe fra Løvegaarden, som er glutenfri og lavet af økologiske ingredienser. Til limecremen skal du bruge: 

– 2 dl sojafløde

– Saft og skal af 1 økologisk lime (eller køb en økologisk limesaft)

– Salt og peber 

Pisk sojafløden let og tilsæt limejuice og limeskal. Smag til med salt og peber. Servér suppen i dybe tallerkener og top med en klat limecreme. Du kan pynte med friske krydderurter, f.eks. dild eller basilikum.

Hovedret: Tarteletter med kylling og asparges i limesauce 

En klassisk dansk ret, som får et moderne twist af limesauce. Du kan bruge de glutenfri og veganske tarteletter fra Løvegaarden, som er sprøde og smagfulde. Til fyldet skal du bruge:

– 400 g kyllingebryst 

– 25 g smør 

– 25 g glutenfri mel, f.eks. jyttemel

– 5 dl hønsebouillon 

– 1 dl fløde 

– Saft og skal af 1 økologisk lime

– Salt og peber 

– 200 g friske eller frosne asparges

Skær kyllingen i små tern og steg dem i smør i en gryde, til de er gyldne og gennemstegte. Tag dem op og sæt dem til side. I samme gryde laver du en opbagning af smør og mel, som du spæder med hønsebouillon under omrøring, til du har en jævn sauce. Tilsæt fløde, limejuice og limeskal og smag til med salt og peber. Lad saucen simre i 10 minutter. Skær aspargesene i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand i 5 minutter. Afdryp dem og vend dem i saucen sammen med kyllingen. Varm tarteletterne i ovnen efter anvisningen på pakken> Servér dem med fyldet i eller ved siden af.

Dessert: Glutenfri makroner med limecurd og flødeskum

En sød og syrlig dessert, som er nem at lave. Du kan bruge de naturligt glutenfri makroner fra Løvegaarden, som er sprøde udenpå og seje indeni. Til limecurden skal du bruge: 

– 75 g smør 

– 150 g sukker

– Saft og skal af 2 økologiske limefrugter

– 2 æg

Smelt smørret i en lille gryde over lav varme. Tilsæt sukker, limejuice og limeskal og rør, til sukkeret er opløst. Pisk æggene let og tilsæt dem til gryden under konstant omrøring. Skru op for varmen og lad blandingen tykne, men ikke koge. Tag gryden af varmen og hæld limecurden i et rent glas. Lad den køle af i køleskabet. Til flødeskummet skal du bruge:

– 3 dl piskefløde

– 2 spsk flormelis 

Pisk fløden til blødt skum og tilsæt flormelis. Anret makronerne på et fad og top hver makron med en teskefuld limecurd og en klat flødeskum. Pynt med friske bær, f.eks. hindbær eller blåbær. 

Drink: Fever-Tree ginger ale med lime og mynte

En forfriskende og alkoholfri drink, som passer godt til både forret, hovedret og dessert. Du kan bruge den premium ginger ale fra Fever-Tree, som du finder hos Løvegaarden. Den har en naturlig og kraftig ingefærsmag, som balanceres af lime og mynte. Til hver drink skal du bruge:

– En stor håndfuld friske mynteblade

– Saft og skal af 1/4 økologisk lime

– Isterninger

– 2 dl Fever-Tree ginger ale

Knus myntebladene let i en morter eller med bagsiden af en ske. Kom dem i et stort glas sammen med limejuice og limeskal. Fyld glasset halvt med isterninger og hæld ginger ale over. Rør godt rundt og nyd din drink med et sugerør. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *